A stadion különtermében találkozott egymással Rakaczki Bence édesapja és Fuhrmann Géza, a klub utánpótlás szervezési igazgatója, aki átadta Rakaczki Jánosnak a DVTK, a szurkolók és további sporttársak által összegyűjtött 1 000 000 forintot, illetve a X. HLSZ Lábtenisz Torna részvetői által (többek közt Nyilasi Tibor, Szepesy László, Telek András, Bognár György, Budovinszky Krisztián, Földvári Tibor, Zámbó Sándor) dedikált labdát.

Fuhrmann Géza és Rakaczki János

Rakaczki János honlapunknak elmondta, hogy a fia jobb állapotban érzi magát, mint a betegsége előtt. Bár a testsúlyából vesztett, de hála a rendszeres tornának és testmozgásnak az erőnléte kezd visszatérni.

- Bence egy szokásos napja nem nagyon tér el az átlagos emberekétől, amely úgy indul, hogy 8-ig vagy fél 9-ig alszik, ami után megreggelizik. Itt már vannak eltérések, hiszen oda kell figyelnünk a táplálkozásra. A fiam édesanyjának naponta friss étellel kell készülnie, kerülni kell a nyers termékeket - így a zöldségeket, gyümölcsöket, mivel a fertőzés veszély még fennáll - mondta a fiatal kapus édesapja. - Szerencsére sterilszobára már nincs szükség, de a tárgyakat még sterilizálnunk kell. Így teszünk az újságokkal is, amiknek a sportrovatát olvassa el először Bence a reggeli után. A nap további részében tornázik, sportcsatornákat néz, könyveket olvas, illetve egyre több időt tölt a lakáson kívül.

A fiamat kezelő orvosok szerint egy év múlva már a gyepen láthatjuk, de előbb más sportágban próbálhatja ki magát újra. Úgy tervezzük, hogy három hónap múlva ismét kimehetünk horgászni, s ezt követően kerülhet elő komolyabban a labda - tette hozzá Rakaczki János.