Beharangozó 2024. február 22., csütörtök

A 39. élvonalbeli DVTK - Fehérvár mérkőzés következik

Hazai pályán 16 alkalommal győzte le a változó néven szereplő székesfehérvári klub csapatát a DVTK, valamint 4 döntetlen mellett 18-szor a vendégek örülhettek. Bemutatjuk az ellenfelet, és felidézzük a két klub közös történelmét.

A 39. élvonalbeli DVTK - Fehérvár mérkőzés következik


Egymás ellen

Az NB I. első Diósgyőr - Videoton összecsapására mintegy öt évtizede, 1968. augusztus 28-án került sor. Tamás - Várkonyi, Salamon, Kiss, Gál Szucsányi, Vass, Hajas, Szurgent, Horváth, Sikora összeállításban küldte pályára fiait Teleki Gyula a Diósgyőr vezetőedzője. A történelmi első mérkőzést az akkori gólfelelőseink, Szurgent Lajos és Horváth András góljaival 2-0 arányban megnyertük. Ebben az évben Horváth 24 mérkőzésen 12 gólt szerzett, ezzel magasan a legeredményesebb játékosunk volt. Meg kell említeni még, hogy ezelőtt a meccsünk előtt pár hónappal adták át az újjáépített stadionunkat - a "bástyaszerű" állóhelyi részekkel -, ami akkor a vidék legnagyobb arénájának számított.

A 2-0-ás sikert meg tudtuk ismételni egy évvel később is. Akkor Udvarev és Hajdú volt eredményes. Ezt követően viszont 5 miskolci mérkőzésünkön nem jött ki a lépés a Fejér megyei együttes ellen.

Az öt összecsapáson keresztül tartó döntetlenek és vereségek rövid sorozatának aZ 1976/1977-es pontvadászat első fordulójában az Andrássy úton Oláh Ferenc találata vetett véget. (A győztes csapat: Szabó L. - Tóth, Salamon, Váradi, Martis, Oláh, Fükő, Tatár, Koleszárik, Polyák, Fekete. Vezetőedző: Szabó Géza.) Az egygólos győzelem után azonban újabb 5 sikertelen mérkőzés következett.

Az 1982/1983-as sorozatban azonban Tatár György góljának és újabb győzelemnek örülhetett a diósgyőri publikum.  Dr. Puskás Lajos a Gulyás - Szlovák, Giron, Teodoru I, Görgei, Oláh, Tatár, Feledi, Kiss, Borostyán, Teodoru II (Fekete) összeállításban küldte pályára a DVTK-t.

A legtöbb gólt hozó mérkőzésünket a következő szezonban játszottuk. Bár a sok gólnak örülhettünk, a győzelem elmaradt: Tőzsér, Szemere és Borostyán góljára ugyanis 4 vendégtalálat érkezett.

Ebben az évben a DVTK búcsúzott az NB I-től, míg a Vidi ezt követően élte első fénykorát, melynek megkoronázása volt az 1985-ös UEFA-kupa döntő a Real Madrid ellen. Igaz Székesfehérvárott a Videoton 3-0-ás vereséget szenvedett, a Bernabeuban Májer góljával 1-0 arányban győzött a Disztl P. - Csuhay, Horváth, Disztl L., Végh - Burcsa, Májer, Csongrádi (Wittmann, 57.) - Szabó, Vadász, Novath (Palkovics, 51.) összeállításban szereplő magyar csapat.

Az 1991/1992-es évad tavaszán már Tornyi Barnabás ült a DFC kispadján, amikor a Videoton Miskolcra látogatott. A mester a Knotz - Bém, Leskó, Dancs (Parhomenko, 83.), Csízi - Molnár I., Petcu (Császári, 88.), Farkas, Kiser - Szvisztun, Vitelki összeállításban küldte pályára a DVTK-t és Ioan Petcu két góljával 2-0-s sikert könyvelhettünk el. Érdekesség, hogy a vendégeknél szerepelt egykori játékosunk, Kuttor Attila, valamint Sallói István is, aki később a Diósgyőr ügyvezetője lett.

Már a következő Tornyi-érához kapcsolódik az eddigi legnagyobb különbségű győzelmünk, amit a következő évben újabb siker követett.

Az 1997/1998-as idény utolsó fordulójában 4-1-re vertük a Videotont egy felejthetetlen mérkőzésen, ahol az akkor 49 éves Veréb György kezdett a kapuban, és a mai napig a DVTK sikeréért dolgozó Kiser László gólt szerzett, majd 11-est hárított. A csapatunk a Veréb (Dávid, 68.) - Téger, Földvári, Kovács T. - Ternován (Turóczi, 60.), Kiser, Buzás, Jakab, Kákóczki (Buliga, 79.) - Domokos, Kulcsár összeállításban szerepelt, míg góljainkat Domokos Béla (2), Kulcsár Sándor és Kiser László szerezte.

A következő évben már Temesvári Miklós ült a diósgyőri kispadon, és a Nagy Z. - Turóczi (Földvári, 80.), Smiljanić, Téger, Kovács T. - Domokos, Kiser, Szabó T., Kákóczki (Buzás, 69.) - Szabados (Lipták L., 62.), Egressy csapat a csereként beállt Lipták László góljával győzött.


A DVTK "feltámadása" és az első osztályba való visszatérése után a 2004/2005-ös szezonban majdnem sikerült megismételni a bravúrt, ezúttal azonban "csak" 3-1-es sikert értünk el a piros-kékek ellen. Gálhidi György vezetőedző a Kövesfalvi - Mogyorósi, Gáspár, Máté, Dinu, Halgas, Egressy (Katona), Sipeki, Mogyoródi (Virág), Siminic (Vitelki), Tisza csapatot küldte pályára, Egressy Gábor 2, Tisza Tibor 1 góllal vette ki a részét a sikerből.

 

A következő bajnokságban Horváth Ferenc szállította a győztes gólt a Kövesfalvi - Mogyorósi, Vámosi, Farkas V., Mogyoródi, Halgas (Katona), Pintér Z., Sipeki (Farkas N.), Vitelki (Binder), Horváth F., Tisza összeállításban játszó Diósgyőrnek.

A 2006/2007-es bajnokságban ismét sikerült itthon tartani a pontokat. Csank János Szalma - Rubint, Hegedűs, Katona, Farkas V., Sipeki (Huszák), Foxi, Vitelki (Faggyas), Sadjo (Binder), Simon A., Douva összeállítású csapata Sadjo Haman és Halidou Douva góljával győzött 2-1-re.

2007. október 19-én sorozatban negyedszer győzött a DVTK a Videoton ellen hazai pályán. A kispadot egy fordulóval korábban elfoglaló Vágó Attila a Köteles - Leo, Hegedűs, Katona, Elek N., Peguy (Huszák), Kállai, Vitelki (Lakatos), Douva, Simon A., Sipeki (Lipusz) összeállításban küldte pályára csapatát, amely Sipeki István és Simon Attila góljaival győzött 2-0-ra.

2013. április 7-én fogadtuk a piros-kékeket Ribánszki - Vági, Vadász, Kádár, Gohér - Gosztonyi (Seydi, 85.), Hanek, Fernando (Nagy T., 83.), Luque (Bacsa, 89.) - Tisza, Rudolf összeállításban. Habár a vendégek több ibériai légióssal álltak fel, a meccsen a DVTK spanyoljai vitték a prímet. Luque és Fernando góljaival már a 22. percben 2-0 állt az eredményjelzőn. Ezt követően hiába tett meg mindent a Videoton, erejükből csak a szépítésre futotta Nikolics révén.


2013. november 24-én Szivics Tomiszláv a Rajić - Eperjesi, Vadász, Kádár, Gohér - Nikházi (Gosztonyi, 68.), Elek, Kostić, Barczi (Batioja, 68.) - Bacsa, Futács csapatot küldte pályára. A vendégek kétszer is vezetést szereztek, azonban előbb Bacsa Patrik, majd Gohér Gergő góljával a DVTK mindkétszer egyenlíteni tudott.

A 2015/2016-os bajnokságban kétszer fogadta a DVTK a Videotont. Az elsőn egy hatalmas hibát követően a hosszabbításban állt fel a padlóról a Videoton, és fordította meg a mérkőzést. 

Tavasszal viszont sikerült a visszavágás. Egervári Sándor a Radoš - Okuka, Lipták, Tamás, Nemes - Egerszegi, Elek - Barczi, Koman (James, 82.), Bognár I. (Novothny, 59.) - Bacsa (Nikházi, 73.) csapatot küldte pályára. A Bacsa fellökéséért megítélt büntetőt Barczi Dávid értékesítette, majd egy szabadrúgás után a teljesen egyedül maradó Nego egyenlített. Azonban ismét jött a hosszabbítás, amikor egy vendég bedobást követően Novothny a Videoton 16-osán belül szerzett labdát, Elekhez tette azt, majd amikor visszakapta, a hálóba lőtt.

Az OTP Bank Liga 2016/2017 évi kiírásában is háromszor találkoztak a csapatok, a Horváth Ferenc irányította Radoš - Lázár (Oláh B., 46.), Lipták, Mahalek - Vela, Dausvili, Bognár I., Elek, Nemes - Nono (Nikházi, 66.), Novothny (Bacsa, 85.) összeállítású DVTK egyszer fogadta a Videotont. A 12. fordulóban lejátszott mérkőzés első félidejében nem esett gól. A második játékrészben több helyzetet alakított ki mindkét csapat, amiből Novothny Soma és Elek Ákos tudott egyet-egyet gólra váltani. A mérkőzésről mindent elmond, hogy már a lefújás előtt zúgott a lelátóról a "szép volt, fiúk!", majd énekelve hagyták el a stadiont a szurkolók.

A 2017/2018 évi bajnokság 33. fordulóban hazai pályán játszott a DVTK a Videoton ellen. Az első félidőben nem született gól, után viszont három is. Dušan Brković fejesét még kiegyenlítették a vendégek, Makrai Gábor találatára viszont már nem tudtak válaszolni. Ezzel a győzelemmel meghosszabbította élvonalbeli tagságát Fernando Fernández Radoš - Eperjesi, Brković, Tamás M., Forgács - Lipták (Kocsis, 62.) - Hasani, Busai - Shestakov (Makrai, 82.), Szarka, Ugrai (Bacsa, 59.). összetételű csapata.


A 2018/2019 évi bajnokság 31. fordulójában Fernando Fernández az Antal - Polgár, Brković, Karan, Tamás M. -  Shestakov (Bacsa, 45.), Szabó B., Márkvárt, Tajti M. (Juhar, 79.) - Prosser, Hasani (Géringer T., 90+1.) összeállítást választottta a Vidi ellen. A találkozó elején Florent Hasani pontos bombájával gyorsan vezetést szerzett a jól játszó DVTK, amit a félidő után szögletből kiegyenlítettek a vendégek, azonban a DVTK újítani tudott, és Márkvárt Dávid fű fölött suhanó lövésével megszerezte a rendkívül fontos három pontot (2-1).

Az OTP Bank Liga 2020/2021-es idényének utolsó fordulójában Marko Malenica büntetőt is védett, a második félidőben mégis felőrölte a DVTK ellenállását a bronzérmét bebiztosító Fehérvár.

Diósgyőri VTK - MOL Fehérvár FC 0-4 (0-1)

DVTK: Marko Malenica - Polgár Kristóf, Goran Milović, Szűcs Kornél, Vinko Soldo (Makrai Gábor, 75., ) - Augusto Max (Diego Živulić, 59.), Gheorghe Grozav - Alen Grgić, Molnár Gábor (Iszlai Bence, 85.), Asmir Suljić (Márkvárt Dávid, 59.) - Stefan Dražić (Mirko Ivanovski, 75.). Vezetőedző: Zoran Zekić.
Fehérvár: Kovács Dániel - Funsho Bamgboye, Fiola Attila, Visar Musliu, Stopira - Dárdai Pál (Samy Bourard, 82.), Loïc Nego, Lyes Houri (Alef, 71.), Ivan Petryak - Nikolics Nemanja, Szabó Levente (Budu Zivzivadze, 59.). Vezetőedző: Szabics Imre.

Gólszerző: Ivan Petryak (0-1) a 44., Nikolics Nemanja (0-2) az 55., Budu Zivzivadze (0-3) a 79., Nikolics Nemanja (0-4) a 90. percben.


Az idei bajnokság első körében a DVTK vereséget szenvedett Székesfehérvárott. Az első félidőben a hazaiak mélyen védekeztek, és gyors támadásokkal veszélyeztettek, a diósgyőri játékosok pedig türelmes támadásépítéssel, és távoli lövésekkel próbáltak feltörni a védelmet. A játékrész hajrájában a hazaiak két lövést követően kétgólos előnyre tettek szert. A fordulás után sokáig kiegyenlített volt a mérkőzés, ám Farkas Dániel kiállítását követően a piros-kékek kihasználták, hogy a DVTK létszámhátrányban is ment az egyenlítésért, és két újabb gólt is szereztek. A találkozó Szatmári Csaba piros lapjával ért véget.

Fehérvár FC - Diósgyőri VTK 4-0 (2-0)

Fehérvár: Tóth Balázs - Bese Barnabás, Csongvai Áron, Nikola Serafimov, Gergényi Bence (Spandler Csaba, 87.), Schön Szabolcs (Berki Marcell, 87.) - Tobias Christensen, Deybi Flores, Katona Mátyás - Szabó Levente (Lirim Kastrati, 78.), Kenan Kodro (Mamoudou Karamoko, 87.). Vezetőedző: Bartosz Grzelak.
DVTK: Artem Odyntsov - Gera Dániel (Farkas Dániel, 46.), Szatmári Csaba, Bárdos Bence, Bitok Stephen - Vladislav Klimovich (Holdampf Gergő, 46.), Alexander Vallejo, Rudi Požeg Vancaš - Pernambuco (Lukács Dániel, 67.), Bright Edomwonyi (Argyris Kampetsis, 46.), Elton Acolatse (Jurek Gábor, 67.). Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.

Piros lap: Farkas Dániel a 69., Szatmári Csaba a 86. percben. 
Gólszerző: Tobias Christensen (1-0) a 42., Kenan Kodro (2-0) a 45+1., Lirim Kastrati (3-0) a 82., Kenan Kodro (4-0) a 83. percben.
 

 

Az utóbbi évek legnagyobb diósgyőri sikere is a Videoton ellen született. A Ligakupa utolsó előtti kiírásának döntőjében az Ivan Radoš - Vadász Viktor, William Alves, Debreceni András, Senad Husić - Kádár Tamás (Miroslav Grumić, 46.), Elek Ákos - Gosztonyi András (Augusto Batioja, 80.), Zoran Kostić, Bacsa Patrik (Barczi Dávid, 90+3.) - Futács Márkó összeállítású csapatnak szavazott bizalmat Szivics Tomiszláv vezetőedző és Zoran Kostić, valamint Futács Márkó góljával már a 12. percben kétgólos előnyre tett szert a csapat. A Videoton ugyan még tudott szépíteni, de a DVTK besöpörte története első - és a sorozat megszűnése miatt utolsó - Ligakupa-győzelmét.

Az eddig lejátszott Diósgyőr - Fehérvár mérkőzések az élvonalban

  1. 1968
    1968.08.28. DVTK - Videoton 2-0 G.: Szurgent Lajos, Horváth András
  2. 1970
    1970.03.15. DVTK - Videoton 2-0 G.: Udvarev Péter, Hajdú Lajos
  3. 1970/1971
    1970.10.25. DVTK - Videoton 2-2 G.: Fekete Ferenc (2)
  4. 1971/1972
    1972.07.09. DVTK - Videoton 1-3 G.: Horváth András
  5. 1972/1973
    1973.06.17. DVTK - Videoton 0-2
  6. 1974/1975
    1975.04.26. DVTK - Videoton 1-1 G.: Görgei János
  7. 1975/1976
    1976.04.21. DVTK - Videoton 0-2
  8. 1976/1977
    1976.08.20. DVTK - Videoton 1-0 G.: Oláh Ferenc
  9. 1977/1978
    1977.11.19. DVTK - Videoton 1-2 G.: Tatár György
  10. 1978/1979
    1979.05.23. DVTK - Videoton 0-1
  11. 1979/1980
    1980.05.07. DVTK - Videoton 1-1 G.: Fekete László
  12. 1980/1981
    1980.11.01. DVTK - Videoton 0-1
  13. 1981/1982
    1981.10.17. DVTK - Videoton 0-1
  14. 1982/1983
    1982.10.23. DVTK - Videoton 1-0 G.: Tatár György
  15. 1983/1984
    1984.05.12. DVTK - Videoton 3-4 G.: Tőzsér Géza, Szemere Zoltán, Borostyán Mihály
  16. 1991/1992
    1992.05.03. DFC - Videoton-Waltham 2-0 G.: Ion Petcu (2)
  17. 1992/1993
    1993.04.03. DFC - Videoton-Waltham 0-1
  18. 1997/1998
    1998.06.06. DFC - Videoton 4-1 G.: Domokos Béla (2), Kulcsár Sándor, Kiser László
  19. 1998/1999
    1999.05.24. DFC - Videoton 1-0 G.: Lipták László
  20. 2004/2005
    2005.04.27. DVTK - Videoton 3-1 G.: Egressy Gábor (2), Tisza Tibor
  21. 2005/2006
    2005.08.06. DVTK - FC Fehérvár 1-0 G.: Horváth Ferenc
  22. 2006/2007
    2007.05.05. DVTK - FC Fehérvár 2-1 G.: Haman Sadjo, Halidou Douva
  23. 2007/2008
    2007.10.19. DVTK - FC Fehérvár 2-0 G.: Sipeki István, Simon Attila
  24. 2008/2009
    2008.09.27. DVTK - FC Fehérvár 0-1
  25. 2009/2010
    2010.03.06. DVTK - Videoton 0-1
  26. 2011/2012
    2012.03.11. DVTK - Videoton 0-2
  27. 2012/2013 
    2013.04.07. 
    DVTK - Videoton 2-1 G.: José Luque, Fernando Fernández
  28. 2013/2014
    2013.11.24. 
    DVTK - Videoton 2-2 G.: Bacsa Patrik, Gohér Gergő
  29. 2014/2015
    2015.04.19. DVTK - Videoton 1-2 G.: Georges Griffiths
  30. 2015/2015 (1. kör)
    2015.08.01. DVTK - Videoton 1-2 G.: Koman Vladimir
  31. 2015/2016 (2. kör)
    2016.03.09. DVTK - Videoton 2-1 G.: Barczi Dávid, Novothny Soma
  32. 2016/2017 (2. kör)
    2016.10.15. DVTK - Videoton 2-0 G.: Novothny Soma, Elek Ákos
  33. 2017/2018 (1. kör, Debrecen)
    2017.09.30. DVTK - Videoton 2-3 G.: Ugrai Roland, Nikolaos Ioannidis
  34. 2017/2018 (3. kör)
    2018.06.02. DVTK - Videoton 2-1 G.: Dušan Brković, Makrai Gábor
  35. 2018/2019 (1. kör)
    2018.09.30. DVTK - MOL Vidi FC 0-1
  36. 2018/2019 (3. kör)
    2019.05.04. DVTK - MOL Vidi FC 2-1 G.: Florent Hasani, Márkvárt Dávid
  37. 2019/2020 (2. kör)
    2019.11.30.DVTK - MOL Fehérvár FC 1-3 G.: Bacsa Patrik
  38. 2020/2021 (3. kör)
    2021.05.09. DVTK - MOL Fehérvár FC 0-4

Hazai mérlegünk: 38 mérkőzés, 16 győzelem, 4 döntetlen, 18 vereség, 47 rúgott és 49 kapott gól

MOL Fehérvár FC

  • Alapítva: 1941
  • Bemutatkozás az NB I.-ben: 1968
  • Legjobb eredmény: bajnok 3 alkalommal (2010/2011, 2014/2015, 2017/2018)
  • Élvonalban töltött évek: 55
  • Folyamatosan az élvonalban: 2000-től

Következő ellenfelünk elődjét 1941-ben alapították Székesfehérvári Vadásztölténygyár SK néven, majd 1950. március 10-én újjáalapították a klubot, Vadásztölténygyári Vasas elnevezéssel. Az 1957/1958-as szezonban szerepelt először az NB II.-ben, míg az élvonalba tíz évvel később 1967-ben jutott fel, 1968-ban pedig átkeresztelték az egyesületet Videoton SC névre. Az elmúlt évtizedek során több névváltozatot használtak (Videoton-Waltham, Parmalat FC, Fehérvári Parmalat '96 FC, Videoton FC Fehérvár, FC Fehérvár, Videoton FC, MOL Vidi FC, MOL Fehérvár FC), a névadó szponzor távozását követően Fehérvár FC néven szerepelnek.

A fehérvári klub háromszor nyert bajnokságot (2010/2011, 2014/2015, 2017/2018) és egyszer Magyar Kupát (2005/2006), kétszer Szuperkupát (2011, 2012), háromszor Ligakupát (2007/2008, 2008/2009, 2011/2012), de legnagyobb sikere az 1985-ben megszerzett UEFA-kupa ezüstérem volt. A Real Madrid ellen vívott kétmérkőzéses finálé óta magyar klubcsapat nem játszott nemzetközi kupa döntőjében.

A legutóbbi idény elején még az EKL-ben a csoportkörbe jutásért játszottak (az 1. FC Köln ellen alulmaradtak), majd a bajnokságban az utolsó fordulóig a kiesés ellen küzdöttek - végül sikerrel. Legjobb gólszerzőjük a 13 találatig jutó Kenan Kodro volt.

OTP Bank Liga 2023/2024

Összestett tabella (Teljes tabella)
3. Fehérvár FC 21 12 3 6 42-28 14 39
8. Diósgyőri VTK 20 7 4 9 30-34 -4 25

Hazai tabella (Teljes tabella)
2. Fehérvár FC 11 8 2 1 30-14 16 26
9. Diósgyőri VTK 10 4 2 4 16-14 2 14

Idegenbeli tabella (Teljes tabella)
5. Fehérvár FC 10 4 1 5 12-14 -2 13
6. Diósgyőri VTK 10 3 2 5 14-20 -6 11

Formatabella

Utolsó 5 mérkőzés (Teljes tabella)
2. Fehérvár FC 5 4 0 1 9-4 5 12
8. Diósgyőri VTK 5 1 2 2 9-10 -1 5

Utolsó 10 mérkőzés Teljes tabella)
1. Fehérvár FC 10 8 1 1 20-9 11 25
10. Diósgyőri VTK 10 2 3 5 12-21 -9 9

Utolsó 15 mérkőzés alapján (Teljes tabella)
1. Fehérvár FC 15 11 2 2 34-16 18 35
9. Diósgyőri VTK 15 4 3 8 20-29 -9 15

Eredmények

  1. forduló: ÚFC - Fehérvár 2-1
  2. forduló: Fehérvár - FTC 3-5
  3. forduló: KTE - Fehérvár 1-0
  4. forduló: PAFC - Fehérvár 2-2
  5. forduló: Fehérvár - Mezőkövesd 2-0
  6. forduló: Paks - Fehérvár 2-0
  7. forduló: Fehérvár - ZTE 3-3
  8. forduló: Fehérvár - Kisvárda 3-1
  9. forduló: Fehérvár - MTK 3-0
  10. forduló: DVSC - Fehérvár 3-1
  11. forduló: Fehérvár - DVTK 4-0
  12. forduló: Fehérvár - ÚFC 2-1
  13. forduló: FTC - Fehérvár 0-1
  14. forduló: Fehérvár - KTE 3-3
  15. forduló: Fehérvár - PAFC 3-1
  16. forduló: Mezőkövesd - Fehérvár 0-2
  17. forduló: Fehérvár - Paks 3-0
  18. forduló: ZTE - Fehérvár 3-1
  19. forduló: Kisvárda - Fehérvár 1-2
  20. forduló: MTK - Fehérvár 0-2
  21. forduló: Fehérvár - DVSC 1-0

A legutóbbi bajnoki mérkőzésen a Tóth Balázs - Nikola Serafimov, Spandler Csaba, Gergényi Bence - Bese Barnabás, Csongvai Áron, Tobias Christensen (Simut, 86.), Schön Szabolcs - Katona Mátyás (Sigér Dávid, 59.), Berki Marcell (Nejc Gradišar, 59.), Nikolás Stefanelli (Pető Milán, 74.) összeállításban játszottak.

Házi góllövőlista

11 gólos
Kenan Kodro (már az FTC játékosa)

7 gólos
Katona Mátyás

4 gólos
Lirim Kastrati (már az NK Lokomotiva Zagreb játékosa)
Tobias Christensen
Szabó Levente (már a DVTK játékosa)

3 gólos
Kalmár Zsolt

2 gólos
Mamoudou Karamoko
Nicolas Stefanelli

1 gólos
Csongvai Áron
Deybi Flores (már a Toronto FC játékosa)
Nejc Greadišar
Nikola Serafimov
Tóth Tamás

Sárga lapok

6 sárga lap
Nikola Serafimov

4 sárga lap
Tobias Christensen
Deybi Flores

Piros lapok

1 piros lap
Fiola Attila (eltiltását letöltötte, játszhat a DVTK ellen)

Téli játékosmozgás

Érkezett
Nejc Gradišar (szlovén, NK Rogaška)
Kovács Patrik (Vasas)
Sigér Dávid (FTC)
Simut Mario (Szombathelyi Haladás)
Nicolás Stefanelli (argentin-olasz, Inter Miami)
Veszelinov Dániel (DAC 1904)

Távozott
Franck Bambock (francia-kameruni, Panetolikos - kölcsönbe)
Deybi Flores (hondurasi, Toronto FC)
Lirim Kastrati (koszovói, NK Lokomotiva Zagreb - kölcsönbe)
Kenan Kodro (bosnyák-spanyol, FTC)
Kovács Dániel (Volos) 
Szabó Levente (DVTK - kölcsönbe)

A Fehérvár kerete

Kapusok
34 Fodor-Papp Tamás (HUN) 2007.02.13
51 Gergely Roland (HUN, ROU) 2005.04.06
42 Rockov, Emil (SRB, HUN) 1995.01.27
22 Tóth Balázs (HUN) 1997.09.04

Mezőnyjátékosok
75 Veszelinov Dániel (HUN) 2001.07.05
9 Berki Marcell (HUN) 2004.06.14
33 Bese Barnabás (HUN) 1994.05.06
20 Christensen, Tobias (NOR) 2000.05.11
14 Csongvai Áron (HUN) 2000.10.31
5 Fiola Attila (HUN) 1990.02.17
44 Gergényi Bence (HUN) 1998.03.16
68 Gradišar, Nejc (SLO) 2002.08.06
65 Hangya Szilveszter (HUN) 1994.01.02
13 Kalmár Zsolt (HUN) 1995.06.09
70 Karamoko, Mamoudou (FRA, CIV) 1999.06.08
77 Katona Mátyás (HUN) 1999.12.30
18 Kovács Bence (HUN, SVK) 2004.01.14
19 Kovács Patrik (HUN) 2007.08.15
3 Larsen, Kasper (DEN) 1993.01.25
24 Menyhárt Zsombor (HUN) 2004.06.24
99 Pető Milán (HUN) 2005.01.25
21 Pinto, Rúben (POR) 1992.04.24
7 Schön Szabolcs (HUN) 2000.09.27
31 Serafimov, Nikola (MKD) 1999.08.11
18 Sigér Dávid (HUN) 1990.11.30
16 Simuț, Mario ROU, (HUN) 2003.09.23
4 Spandler Csaba (HUN) 1996.03.07
15 Stefanelli, Nicolás (ARG, ITA) 1994.11.22
71 Tóth Tamás (HUN) 2004.09.13

A vezetőedző

A 44 éves vezetőedző, Bartosz Grzelak Lengyelországban született, de Svádországban nőtt fel. Kevéssé jelentős labdarúgó pályafutása befejezése után alacsonyabb osztályban kezdett edzősködni, majd az svéd U21-es válogatott mellett dolgozott asszisztens edzőként. Az AIK Solna csapatával immár vezetőedzőként nyert ezüstérmet 2021-ben, és 2023. márciusában vette át a Fehérvár irányítását.

Ismerősök a másik oldalon

Az egyik székesfehérvári fizioterapeuta, Kátai Roland 2019 és 2021 között a DVTK Labdarúgó Sportakadémián dolgozott.