A DVTK Labdarúgó Sportakadémia számára az egyik legfontosabb feladat, hogy jó képességű fiatalokat adjanak a felnőtt csapat és a magyar labdarúgás számára. Ezen az úton egy újabb fontos lépés történt, amikor Lajcsik Vencel aláírta a piros-fehéreknél az első profi szerződését. 

- Vencel személyében egy olyan labdarúgót sikerült nyáron Miskolcra csábítani, akit már a Honvédból jól ismertem - fogalmazott Simon Miklós, a DVTK Labdarúgó Sportakadémia szakmai igazgatója. - Úgy gondolom, hogy itt fel tudjuk építeni a karrierjét. Amennyit ő tud segíteni a klubnak, annyit mi is hozzá tudunk adni a fejlődéséhez. Vencel tudta, hogy mi az egyénben és az egyén fejlesztésében gondolkodunk, valamint nagyon tetszett neki a Fit4Race programunk és az abban rejlő lehetőségek. Ez segített az ő és szülei meggyőzésében. Bal hátvédként olyan poszton játszik, amelyből országos szinten is hiány van, és minden adottsága megvan ahhoz, hogy eljusson a felnőtt csapatba. Örülünk, hogy megtalálta a helyét, beilleszkedett és egyre jobb teljesítményt nyújt. Ennek elismeréseként az U18 as válogatottban is szerephez jutott, így elérkezettnek láttuk az időt, hogy elkezdjünk vele egy hosszútávú munkát. 

Simon Miklós azt is kiemelte: a DVTK mostanra olyan szintre jutott, hogy már nem csak innen mennek el a jó játékosok más akadémiákra, hanem a Diósgyőrben zajló képzés, a feltételek is vonzóak ahhoz, hogy akár utánpótlás válogatott labdarúgók is piros-fehérben folytassák a pályafutásukat. 

- Elsősorban szeretném megköszönni a támogatást a szüleimnek és szeretném megköszönni a bizalmat a klubnak - tette hozzá a profi labdarúgók táborát erősítő Lajcsik Vencel. - Nagyon boldog vagyok, hogy aláírhattam életem első profi szerződését, ez egy nagyon fontos fordulópont a pályafutásomban. Bízom benne, hogy továbbra is segítségére lehet a DVTK-nak, és idővel a felnőtt csapatnál is számításba vesznek majd. 

Névjegy

Név: Lajcsik Vencel
Születési idő: 2006. október 14. 
Születési hely: Budapest

Válogatott szereplés

U18

2023. november 7., kedd (U18-as felkészülési mérkőzés, Dunaszerdahely)
14:00
Szlovákia - Magyarország 1-0 (0-0) - 28 perc