A június 10-ei középtávú és a másnapi váltó bajnokit megelőzően heves esőzések áztatták fel a terepet Gánt térségében, ezzel alaposan megnehezítve az indulók dolgát a kétnapos magyar bajnokságon. A nehéz körülményeket a középtáv felnőtt női és férfi kategória döntőjének időpontjában pedig egy újabb zivatar tette még nagyobb kihívássá. Tamás Bianka minden nehézség ellenére végül az igazán előkelő negyedik helyen zárt a felnőtt női mezőnyben éppen lemaradva a dobogóról. A DVTK szenior versenyzői közül dr. Kottman Dezső azonban az F40 kategóriában a harmadik helyen ért célba, ezzel megszerezve a piros-fehérek első medáliáját.

Vasárnap a váltó bajnokságon a felnőtt kategóriában folytatódott a kiváló diósgyőri versenyzés Tugyi Levente, Tőczik Vendel és Demeter Ambrus révén, akik szintén bronzérmet szereztek, míg az F145 szenior kategóriában Tamás Tibor, Gerzsényi Zsolt és Szundi Attila összeállítású váltó csakugyan a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A három bronzérem mellett a DVTK tájfutó szakosztálya hat további pontszerző helyet zsebelt be az év első országos bajnokságán.

Középtávú Egyéni Országos Bajnokság*

N21A

4. hely Tamás Bianka

N55A

5. hely Várady Szilvia 

F40A

3. hely dr. Kottman Dezső

6. hely Szörényi Gábor 

Váltó Országos Bajnokság*

N21A

10. hely Szilágyi Iringó, Zsigmond Vanda, Tamás Bianka

N165A

4. hely Várady Szilvia, dr. Zsigmond Judit, dr. Hegedűs Ágnes

F18A

8. hely Molnár Benedek, Tamás Bence, Szörényi Zalán

F21A

3. hely   Tugyi Levente, Tőczik Vendel, Demeter Ambrus 

F105A

4. hely Szörényi Gábor, Drapcsik Péter, dr. Kottman Dezső

F145A

3. hely Tamás Tibor, Gerzsényi Zsolt, Szundi Attila

*Dobogós és pontszerző eredmények