Az egyetlen magyar alpesi sí kvótáért száll harcba az elkövetkezendő napokban a DVTK síelője Kékesi Márton. A diósgyőri sportoló kilenc nap alatt nyolc versenyen három honfitársával (Úry Bálint, Nagy Bence, Trunk Tamás) küzd majd meg a pekingi repülőjegyért.

A kvótáért vívott csata az ausztriai Odbachban kezdődik két szlalom versennyel, majd Altausseeben folytatódik óriás-műlesiklásokkal. A válogató egy rövid, január 10-ei pihenőt követően a Maribori FIS versenyt felváltó szlovéniai Kranjska Goraban folytatódik két újabb óriás-műlesikló versennyel, ami végül Zágrábban zárul két szlalommal.

- A versenyeken nyújtott eredmény alapján megnézik az egymás közötti különbséget időeredményben. Ezeket analizálni fogják objektívan és szubjektíven, majd továbbviszik az elnökségi közgyűlésre, ahol mérlegelni fogják a nyújtott teljesítményeket, és az egyéb szakmai pontok alapján döntenek a választott versenyzőről - mondta Kékesi Márton a 2018-as pyeongchangi olimpia legeredményesebb magyar síelője a kiválasztási folyamatról.

Magyar alpesi sí olimpiai válogató