A csapat stabil szereplésének, és a bennmaradás bebiztosításának köszönhetően sokkal tervezhetőbb lett a nyári felkészülés.

- Gyakorlatilag összeállt a felkészülés - tájékoztatott dr. Bajúsz Endre sportigazgató. - Június 17-én találkozik először a keret, egészségügyi felmérésekkel és fizikai tesztekkel indul a munka. A következő héten két alacsonyabb osztályú csapat ellen játszik felkészülési mérkőzést a csapat, majd a tavaly jól bevált ausztriai edzőtáborban újabb négy mérkőzésen lépnek pályára a játékosok.

Mi szól ismét Ausztria mellett? - tettük fel a kérdést.

- Előbb az edzőtábor fontosságát húzom alá - mondta a sportvezető. - Ebben a közel két hétben csak a felkészülésre kell koncentrálni, a terhelés mellett a pihenés feltételei is adottak, még az apró cseprő családi ügyek sem vonják el a figyelmet. És a csapatépítés, a közösségfejlesztés szempontjából is nagyszerűen hasznosítható az együtt töltött időszak, mint az tavaly bebizonyosodott. Emellett kiváló pályákon erős ellenfelekkel szemben lehet készülni.
A legfontosabb szempont mégis az, hogy egész évben magyar ellenfelekkel találkozunk, ismerjük az OTP Bank Liga és a Merkantil Bank Liga mezőnyét is. A csapat fejlődésének jót tesz a változatosság, minden új ellenféltől el lehet lesni valamit. Persze egy-két klubot vendégül lehetne látni Miskolcon is, de ebben az időszakban senki nem szívesen vállalkozik egyetlen mérkőzés miatt hosszú utazásra, mert a sűrű program miatt hatékonyabb a meccs után egy hotelszobában pihenni, mint a buszon zötykölődni. Ezért utazunk mi, és Ausztriában egymás után tudunk erős ellenfelek ellen fejlődni.

Az új idény július utolsó hétvégéjén kezdődik.

- Az edzőtáborból visszatérve hazai körülmények között folytatja a csapat a munkát, és egy héttel a rajt előtt terveink szerint a DVTK Stadionban, saját közönségünk előtt tartunk főpróbát. Ezt követően pedig jöhet a megmérettetés - fejezte be dr. Bajúsz Endre.

A nyári felkészülés programja

2024. június 17., hétfő
A felkészülés kezdete

2024. június 18., kedd
Egészségügyi felmérések és fizikai tesztek

2024. június 19., szerda
Egészségügyi felmérések és fizikai tesztek

2024. június 25., kedd
Felkészülési mérkőzés

2024. június 29., szombat
Felkészülési mérkőzés

2024. július 1-13.
Edzőtábor Felső-Ausztriában

2024. július 5., péntek
Felkészülési mérkőzés

2024. július 8., hétfő
Felkészülési mérkőzés

2024. július 9., kedd
Felkészülési mérkőzés

2024. július 12., péntek
Felkészülési mérkőzés

2024. július 20., szombat
Felkészülési mérkőzés

2024. július 27-i hétvége
Az OTP Bank Liga 2024/2025 évi kiírásának kezdete

A felkészülési mérkőzések helyszínről és pontos időpontjáról, valamint a szurkolókat érintő minden információról később adunk tájékoztatást.